Amikor megvettük a telket, örömünkben még az sem zavart, hogy nincs közművesítve. Most ezt nyögjük, de van két jó hír is.

Az első, hogy az alapok alaposan kiszáradtak az áprilisi harminc fokban, így szerdán kezdődhet a falazás. A másik jó hír, hogy kiderült: félelmeink ellenére mégsem kell negyven méterre elvezetnünk a szennyvizet.

Kezdjük az utóbbi magyarázatával. Még a kezdet kezdetén kaptunk egy térképet a vízesektől, hogy kábé hol húzódik a központi szennyvízcsatorna, illetve annak leágazása. Úgy tűnt, minden rendben lesz, közvetlenül a telkünk előtt kellene lennie a csőnek, vagy három méterre a föld alatt. A leendő szomszédainkkal való ismerkedés közben többen aztán is úgy nyilatkoztak, hogy tervezték ugyan a Jantárová 34-es szám alatti telek rákötését a csatornahálózatra, erre azonban annak idején mégsem került sor. Arrogáns úr, a szembeszomszéd meg is mutatta, hogy az ő oldalukon hol húzódik a szennyvízvezeték. Igen, emlékszik, tényleg a vizesektől kapott rajz szerint kellett volna a főút alatt áthúzni a mi oldalunkra a csatorna leágazását, ez azonban csak terv maradt. Hosszúnevű néni, a telekszomszédunk is megerősítette, hogy ezen az oldalon nem csinálták meg a csatlakozást, ők is a kert végébe kellett, hogy kihúzzák a sajátjukat. Na, ezen a ponton kezdtünk el aggódni.

A múlt héten aztán – itt és most nem részletezendő, hosszas utánajárás árán – megtudtam, hol tudhatom meg az igazságot szennyvízügyben. Megtaláltam Illetékes urat, aki a vizeseknél nem az ügyfelek félretájékoztatásával, hanem a központi archívum felügyeletével foglalkozik. Illetékes úr be is vette magát a végeláthatatlanul sorjázó dokumentációk közé, és némi keresgélés után leemelt az egyik polcról egy vaskos és poros dossziét. Seperc alatt megtalálta a korabeli rajzokat, és – győzelem! A szennyvízvezetés-csatlakozás mégiscsak létezik, ott van, ahol lennie kell. És ez majdnem száz százalék. Remélem, nem leszünk olyan lúzerek, hogy mégsem találjuk meg, mikor arra kerül a sor.

A gáz bevezetése előtti lépéseket is sorjázzuk, lassacskán. Azt még ugyan nem tudjuk, mikor tűzik ki a fővezeték helyzetét („vytýčenie existujúceho distribučného plynovodu SPP”), hogy ki, mennyiért és mikorra csinálja meg a gáz bekötését, de gázfronton elméletileg nagyobb problémába nem kellene ütköznünk.

Mondtam már, hogy javíthatatlan optimista vagyok?

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr24480915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása