2012.09.27. 15:38

A padlón vagyunk

De szerencsére csak anyagilag, a jókedvünk az egekben. Elkészült a parkettánk!

parkett.jpgAz előzményekről csak annyit, hogy kölcsönöztem egy ipari porszívót, amivel villámgyorsan, röpke 4-5 óra alatt pormentessé tisztábbá varázsoltam az aljzatbetont. Aztán már csak egy kis mélyalapozást kellett végeznem a betonon, és jöhettek is a parkettázók. Kettőjüknek körülbelül annyi ideig tartott lerakni a laminált parkettát, mint előzőleg nekem kitakarítani a házat. Hogy milyen lett? Szerintem nagyon szép, Nóri is elégedett.Hiányzik ugyan még néhány szegélyléc, küszöb meg ilyesmi, de kit érdekel?!

takari.jpgA lányok (Niki, Kati és Bius) eljöttek segíteni kikaparni minket a koszból. Volt egy kis intermezzó, Nóri ugyanis úgy gondolta, amíg egyikőjük ablakot mos, valaki más majd porszívózik (a parkettázás után is volt mit...), megint más valaki szemetet szed, csempét tisztít stb.. Persze mindenki ablakot akart mosni, úgyhogy újabb tisztítószereket és célszerszámokat kellet beszerezni. Az eredmény azonban megérte a fáradozást, jelenleg csillog-villog minden, úgyhogy holnap jöhetnek ismét (és utoljára) a fűtésszerelők, hogy összejárkálják nekünk a tiszta parkettát.

doboz.jpgApropó, fűtés: a hétvégén eljön Tóth mester, hogy beizzítsa a kazánt, így ha minden igaz és nem jön közbe semmi, szombat-vasárnap már fűtött ház és meleg víz várja a barátaimat. Szerveztem ugyanis egy kis brigádot, annyi a tennivaló az udvaron és a kertben, hogy a költözködésra alig marad majd időnk. Igen, költözünk! Nóri ezekben a percekben már csomagol, dobozolja azt a néhány mázsányi ingóságot, amit magunkkal akarunk vinni a fehér falak közé. Vasárnapra rossz időt mondanak, úgyhogy rendeltem egy furgont, amibe számításaink szerint befér majd egy csomó szekrény, szék, asztal, ágy, miegymás. Hihetetlenül jó érzés, hogy fél évvel az első kapavágás után már csomagolunk, mert elkészült majdnem kész a házunk.

kapcs.jpgA konyhabútorra még várni kell két-három hetet, a belső ajtók is csak egy hónap múlva érkeznek, de ki van festve, folyik a víz, le lehet húzni a vécét, és Gyula is elvégezte a villanyszerelés utolsó munkálatait, felkerültek a falra a konnektorok és villanykapcsolók, már csak a lámpák és csillárok bekötése maradt hátra. A vakolók is az utolsókat simítják a homlokzaton és a lábazaton, vasárnap érkezik az ács, hogy befejezze a koszorú szigetelését. Úgyhogy szerencsére lesz miről írnunk a jövő héten is...

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr154790593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása