2012.06.19. 15:22

Az ajtó-szága fejezete(i)

Ebből a sorozatból lesz még konyha-szága is, és valószínűleg a fürdőszoba sem lesz könnyű falat.

Lesz, ugye, bejárati ajtónk. Deee, tényleg! Azt gondoltuk, könnyű menet lesz, hiszen, Juliék biztonsági ajtója valójában családi házra való, ráadásul az ára is barátságos, nosza, rendeljük csak meg ugyanattól a cégtől. Meg is rendeltük (illetve Laci), Kokasékkal (a ház kivitelezői) vagy húsz percig beszéltük meg a kihagyni való lyuk méreteit (illetve Laci), már a végén az agybaj tüneteit produkáltuk (illetve Laci), mire tisztáztuk az ajtó mérete és a lyuk mérete közötti különbséget, számításba vettük az aljzatbeton (poter) magasságát, a vakolást, míg végül még az Ajtóbeszerelő és a Házépítő is megbeszélték a Dolgokat.

aj.jpgA vakolás kezdetekor Laci kiment leellenőrizni a munkálatokat, és ekkor jött a hidegzuhany. Nem számoltunk ugyanis azzal, hogy az előszobánkon nincs ablak, tehát amennyiben biztonsági ajtót (ami ugye teli) teszünk rá, tök sötét lesz, és mindig villanyt kell majd gyújtani… Na jessz. Megoldás? Hát, a felülvilágító nem fér be, mert ahhoz kisebb lyukat csináltattunk a céggel, marad az üvegtégla. Újabb telefonálgatások Laci és az Ajtószerelő illetve Laci és a Házépítő között. Újabb túlbeszélés, de oké, végülis üvegtégla lesz. Még rátesznek egy réteget, mert az üvegtégla csak húsz centis, most a hely meg harminc, de megoldják. Vakolattal, vagy mittomén. Mondom, Laci intézte.

Majd nyugodt szívvel hazamentünk Komáromba. Ahol az anyukám, mikor ezt meghallotta, annyira a szívünkre beszélt (illetve nekem), hogy addig rágtam Laci fülét, míg végülis visszamondta a biztonsági ajtót, és elkezdtünk fa és üvegajtó kombinációja után kajtatni.

Nem részletezem, több napos procedúra volt, és ígéretet tettem, hogy én keresek majd megfelelő ajtót. Szóval Laci lefújta a biztonsági ajtót (hálistennek nagy gondot nem csináltak belőle) meg az üvegtéglát, szóval ajtó és előszoba-megvilágítás ügyében újra a nullára kerültünk.

Teltek múltak az órák, telefonálgattunk, interneten keresgéltünk, de általában két dolgon bukott meg az új ajtó: az árán, meg hogy minimum két hónap, míg legyártják… Végül Martoson találtuk meg „az“ ajtót, amit négy hét alatt is el tudnak készíteni. Igaz, hogy majdnem háromszor annyiba kerül, mint a biztonsági, de lesz benne üveg, meg lesz felülvilágító. Ömölhet be a fény (amit a szomszéd néni fala fog leárnyékolni)… De anyukámtól névnapi ajándékként megkapjuk Lacival a különbséget. Hmmm, asszem élete végéig nem kell törődnie a névnapjainkkal…

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr604598382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása