Gondolkodom, mivel is kezdjem. Mert egyaránt van jó és rossz hír.

ajtok.jpgRendben, kezdem pozitívan. Ma megérkeztek a belső ajtók. Szépek, lengyelek, fából vannak – mit akarhatnánk még? Ráadásul a késlekedés miatt megkaptuk a tizenöt százalékos kedvezményt is, úgyhogy a maradékból talán még kilincsekre is futja majd.

Egyelőre a gyerekszobában kaptak helyet, a következő napok projektje lesz szépen bepácolni és lelakkozni őket. Az összerakható ajtófélfákat ugyanaz a cég fogja összeszerelni, amelyik a parkettázást is csinálta, és akkor kerülnek majd a helyükre a szegélylécek is. Szerintem – és ez most optimista jóslat – leghamarabb két hét múlva. Majd meglátjuk, milyen gyorsan haladunk a pácolással, és milyen sebesen szárad a lakk.

Tegnaptól kerítésünk is van. Még nem a bejáratnál, csak a kert végében, de már ott is nagyon hiányzott – konkrétan: eddig csak az nem jött be hozzánk, aki nagyon nem akart.  Németh úr, a nádszegi vállalkozó hétfős csapattal érkezett, a fiúk ástak, vágtak, betonoztak és ragasztottak, délre már készen is volt a cucc. A kapunak is kihagyták a helyet, sőt, még a kertkaput tartani hivatott két vasoszlopot is segítettek megvenni és bebetonozni. Tényleg, azt még nem is írtam, hogy kaput Nyitráról szereztünk, egy internetes hirdetésre csaptunk le. Használt, de szép. Remélhetőleg be is fér majd a kihagyott helyre.

kerites.jpgAzt azért hozzá kell tennem, hogy nem minden vágyunk volt egy betonkerítés, de ez bizonyult a legolcsóbb megoldásnak. És a nádszegiekhez sem azért ragaszkodtunk, mert mindenáron magyarokkal akartunk dolgoztatni, egyszerűen ők voltak a legolcsóbbak. Nóri ugyan elégedetlen, mert a szomszéd kerítéséhez nem pontosan illeszkedik a miénk (ez azért van, mivel a mellettünk lakó kerítésoszlopa akkora betonbálványban áll, hogy csak negyven centivel mellé tudták berakni a mi oszlopunkat), de majd csinálunk valamit azzal a nyílással.

Az is jó hír, hogy a házunk előtt megcsinálják a járdát, felszedik a harmincéves aszfaltot és térkövekkel rakják ki a helyét. Ennek apropóján a ház előtt serénykedő céggel meg akarjuk csináltatni a kocsibehajtót is, hogy télen ne kelljen hóban-sárban a kertben parkolnunk. Egyelőre egyezkedünk az anyagiak miatt, kolduljuk össze a pénzt a burkolatra, de ennél csak drágábban tudnánk megcsináltatni a ház előtti placcot, úgyhogy bele fogunk menni.

Na, akkor essünk túl a rossz híren is, úgyis ki kell írnom magamból, annyira idegesít.

fal_1.jpgAzzal kezdődött, hogy beszerelés után képtelen volt beállni a kazánban a nyomás, egy-két nap alatt mindig lement nullára. Ez annyira nem is zavart volna, mert a fűtés működött. De amikor az előszobában elkezdett alulról vizesedni az egyik fal, na akkor nagyon bepánikoltunk. A fűtés és a vízvezeték csövei az aljzatbetonban futnak, és a legnagyobb valószínűséggel van valahol egy hajszálrepedés, ahol szivárog a víz. A házunk alá. Ez megmagyarázná a fal nedvesedését és a nyomáscsökkenést a kazánban.

csovek.jpg

Péntek úr, a fűtésszerelő holnap reggel megint megpróbál csinálni valamit. Ha nem sikerül megtalálni a baj okát, akkor bizony… Nos, akkor fel kell szedni a padlócsempét, ki kell vésni a beton alól a csöveket, és – remélhetőleg az egyik összetételnél – megtalálni a hibát.

Egyelőre bele sem merek gondolni, mi lesz, ha elkezdik szétverni a háztartási helyiség (és esetleg az előszoba) talaját. Pontosabban Nóri nem akar belegondolni, én éjjel-nappal látom magam előtt a rombolás rémképeit. De persze attól, hogy aggódunk és rettegünk a javítás katasztrófa-forgatókönyve miatt, még nem változik semmi, úgyhogy meg kell próbálnunk lakonikusan beletörődni a megváltoztathatatlanba. Szóval, igen, optimistának kell lennünk, úgyis meg fogják találni a hibát a csőrengetegben, ki fogják tudni javítani, és helyrehoznak maguk után minden rombolást.

Szorítsatok, hogy gyorsan túl legyünk rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr714919737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása