2012.08.09. 18:40

Megacsempe

Kiválasztottuk, megrendeltük, kifizettük, hazahoztuk. Meg a csempe! Ötszáz kiló járólap és fürdőszobacsempe rövid története.

Azt már egy korábbi bejegyzés végén is említettem, hogy Nórival sokat variáltunk a fürdőszobacsempe témájában, míg végül megtaláltuk a kompromisszumos megoldást. Az egyik ötödik pozsonyi szaküzletben akadtunk rá a spanyol Kerko gyár termékére, erre a bézs-barna csodára. Azért csoda, mert teljesen valószínűtlennek tűnt, hogy találunk olyan csempér, amelyik mindkettőnknek tetszik.

A sikeren felbuzdulva (és mivel benne volt az árban) a helyszínen elkészíttettük leendő fürdőszobánk vizualizációját. Ez azért volt jó ötlet, mert a program nemcsak azt mutatta meg három dében, hogy fog kinézni az általunk választott árnyalat a falakon, hanem azt is kiszámította, hány doboz csempére lesz szükség. Azóta persze itthon már valamelyest felülbíráltuk a látványtervet, hogy minél világosabb legyen a végeredmény, de nagyjából el tudjuk képzelni, milyen lesz a fürdőszobánk. Ez a beszkennelt kép ugyan nem sokat mutat az árnyalatokból, de azért idebiggyesztem.furdoszobaterv.jpg

csempe2.jpgSzóval a szín drapp (bézs?) és barna lett. Nem kék, nem piros, nem fekete-fehér – ezek a színek jutottak még az elődöntőbe. Arról is szó volt, hogy mozaikos legyen a cucc, de a kicsi csempék helyett végül durva nagyokat sikerült vennünk. A járólapok sem kicsik (41x41 cm), de a falicsempék kimondottan bazinagyok: a megacsempék 60x30-as méretűek.

Amikor az ütött-kopott Feliciánk meglátta, mekkora halom cuccot akarunk vele hazavitetni, még a jobboldali visszapillantó tükröt is ledobta ijedtében. Tegnap Greg és Pista segített be- és kirakodni a kocsiból, kétszer kellett fordulni, amíg mindent haza tudtunk szállítani. Egész jól megúsztuk a fuvart, mikor kipakoltuk a csempehalmot a házban, csak egy törött darabot találtunk. Nem rossz arány.

Augusztus utolsó hetében tehát visszatér Karcsi, és bevarázsolja a fürdőszobába a darabonként kétkilós csempéket. Csak kibírják a falak.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr84704164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása