2012.10.15. 21:25

Egy hete lakunk

Ó jaj, nagyon elmaradtunk, igen. Volt brigád, költözés, fognövesztés, hatodik betegség, dobozolás, sarkak számlálása, meg ilyenek. És mindennek közepette a blogra természetesen már nem maradt energia. A sok-sok (na jó, néhány) sürgető és számonkérő megjegyzés után most megpróbálom kicsit rendhagyó módon pótolni az elmulasztottakat.

brigadkollazs_1.jpgKicsivel több mint egy év után újra brigádoztunk. Most nem dzsungelt takarítottunk vagy szőlőt szüreteltünk, hanem a kertet (szemet lehunyva lehet csak annak nevezni) próbáltuk szemétdombtalanítani. Volt, aki serényen rakta a kerítés falát és volt, aki egy talicskában henyélt. Gergely pedig bele is betegedett a nagy lapátolásba. Pedig azért pihenést is be-beiktatott a társaság. Némi bodza- és körtepálinkával öblögetve.

lifzt.jpgMásnap aztán a banda redukálódott, illetve új tag is érkezett, így Laci, Viktor és Csabi nekiálltak a költözés-projektnek. A cuccaink felét bepakoltuk egy nagyobb kocsiba (nem, nem babakocsiba) és hajde. Aznap este indult el a házunk otthonossá alakulás rögös útján.Délután pedig megint munkába álltak a fijjug. Fal, árok, lejtő, ez volt a napi adag.

orvosnal_1.jpgA következő héten minden szabad percemet dobozolással töltöttem. Nem volt sok, mert Ádám megint megbetegedett, a már ismert köhögés-takony kombót fogtuk ki újra. Ezúttal tetézve egy kis hatodik betegséggel, mint később kiderült. Előbb bejártuk a a kramáre-i kórház zegét-zugát, már ami a gyerekosztályokat illeti. Tüdőröntgen, fül-orr-gégészet, vérvétel. Minden negatív. De akkor miért lázas már harmadik napja a gyerek? Amint ezt a kérdést feltettem magamnak, láz elillant, helyette jöttek a vörös foltok. Először csak a gyerek fején – ekkor hívtam az orvost, hogy mégis akkor mi ez már, rohanjunk-e az ügyeletre, vagy? Ő pedig amint meghallotta a három nap láz majd kiütés mondattöredéket, rögtön diagnosztizálta a hatodik betegséget. Úgyhogy a kramárei gyerekorvoshoz már azzal mentem kontrollra, hogy tudom, mi a Gyerek baja. Akkorra már éppen mononukleózis-gyanúval májteszteket csináltak az óriásbébinek, úgyhogy nagyon megörültek a pontos diagnózisnak. A hatodik betegség pedig hat nap után úgy elillant, mintha sosem lett volna.

adamkonyhaja.jpgMíg mi a kórházakban hajkurásztuk az orvosokat, jöttek, láttak és beszerelték a konyhánkat. Miután Péntek úr utolsó (ezidáig) látogatásán beszerelte a fogyasztókat (gy.k. szpotrebicseket), majdnem megfőztük a Gyereket. De túl hájasnak bizonyult.

dobozz.jpgMondom, közben pedig dobozolás ezerrel. Dobozok mindenhonnan. Szomszéd néni munkahelyéről, Kati munkahelyéről, Vili munkahelyéről. Az első autós szállításhoz egy hétre, Niki és Gergely segítségével, a legnagyobb esőben végül is sikerült átszállítani a hat év alatt felgyülemlett „mindenünket“, és íme, a dobozok már nem a – most már – régi lakás kék szobáját, hanem a HÁZ nappaliját ömlesztették el. Közben egy szép szombati éjjelen abszolváltuk az első éjszakát is a házban, s míg mi felnőttek sarkakat számoltunk meg beléjük köpdöstünk, Ádám kinövesztette az első fogát (azóta már kettőnél tartunk)! Tudtam, hogy titkos kötelék fűzi össze a Gyereket a házzal, de azért kicsit én is meglepődtem, na.

rebcso.jpgNos, és azóta pedig pakolunk. A dobozokba befelé persze könnyebben ment, kifelé viszont jobb érzés. Persze helye egyelőre még nincs nincs mindennek, mert szekrényeknek eléggé híján vagyunk, de azért Rebi összeszerelt nekünk egyet, úgyhogy legalább a ruháinkat van hol tartanunk.

Mostanában, bárki jön hozzánk, be van fogva. A szerencsésebbje Ádámra vigyáz, hogy én pakolhassak, de vannak pechesek, aki bizony földtalicskázásra vannak ítélve. Laci is szívesen veszi, ha segítenek neki a fúrásnál. Ma még Zsuzsi férjét, Ľudot is majdnem befogtam egy kis karnis-felfúrásra, de aztán arra való tekintettel, hogy a ház első cserepes virágát tőlük kaptam, hagytam magam lebeszélni erről a megtiszteltetésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr84850664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása