2012.08.27. 15:20

Kifestettünk

Na jó, még nem a lakószobákat, csak az "egyéb" kategóriás helyiségeket.

Már egy hónappal ezelőtt elkezdtem a háztartási helyiség mázolását, aztán Öcsi (aki profi festő és még rokon is) egy helyszíni terepszemle után lehűtötte a kedélyeinket, mondván, ez még csak-csak, de a nappalit és a hálószobákat ő azért nem bízná ránk. Mivel glettelés nélkül nagyon csúnya lenne a végeredmény. Szóval ő nemsokára nekiáll a frekventáltabb szobáknak, a múlt héten viszont Viktor barátom is lejött Pestről, hogy segítsen a többivel.

fesftek.jpgKezdetnek a vécét bíztam rá, az egyenetlen vakolás eléggé megnehezítette a munkáját, szóval nem lett az igazi. De a legkisebb helyiség csempéje fölötti egy méter talán mindegy is, hogy hogyan néz ki. A plafon glettelésekor aztán kiderült, ez a munkafázis tényleg meghaladja a képességeinket. A kamrát már közös erővel tettük hófehérré és teljesen vállalhatóvá, a pincének pedig én estem neki. Ez utóbbi helyiség kétszeri lefestés után is eléggé festékcsíkos maradt. Sebaj, maradt még anyag a vödörben, ma vagy holnap még egyszer lekenem. Meg annak is utána akarok olvasni, milyen festék kell a betonpadlóra, mert nem szertetném, ha a beszivárgó víz elmosná a művem.

Apropó, tegnap már volt egy jó kiadós eső, ám a pince nem ázott be! Úgy tűnik, jól szuperál az esővíz-elvezető.

acdasyxyxn6++2 ,dcdcdcdcdcdcdcdcdcdcdcdcyx (Ezt épp az előbb írta Ádám, akit ideültettem az ölembe.)

Szóval Viktor a festésen kívül még az esővízelnyelő aknából kiásott kavicsot is segített teríteni a telken, mivel a narancssárga műanyagcsövek még mindig kilátszottak a föld alól. Becsületére legyen mondva: egyformán jól birkózott meg az én vadiúj, születésnapi alumíniumlapátommal és a csálé, kotyogó kerekű, lyukas talicskával

viktorral.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr214735232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása