2012.05.10. 20:24

Fel a fallal!

Pár nap múlva már a "Magasabbra a tetőt, ácsok!" címet kellene kölcsönöznöm a soron következő naplóbejegyzésnek.

Merthogy az elmúlt napokban az épülő házunk falai igencsak nekiiramodtak, gyakorlatilag elérték végleges, tíz sorból álló magasságukat. Ma a tetőt tartó betonkoszorún dolgoztak a mesterek, holnap a válaszfalak építése kezdődik, a jövő héten pedig már a tetőszerkezetet kezdhetik összeszerelni az ácsok.

Az éptkezésen amúgy egymás kezébe adják a kilincset a mesterek. Az elmúlt napokban megismerkedtünk Pongrác úrral, aki szennyvízügyben látogatott a telekre - szerencsére úgy találta, hogy az eredeti tervek szerint lehet lesz megoldani a csatornacsatlakozást. A gázosoktól is kiszállt egy úriember, az ő nevét az Ádám miatti kialvatlanságom kora reggeli időpont miatt nem sikerült megjegyeznem. Ő egy modern kincskeresőket megszégyenítő szerkezettel megtalálta és bejelölte a ház előtt húzódó gázvezetéket - erre a gázcsatlakozó építésekor lesz szükség. Forró úr, az ablakos ma járt nálunk, bemérte az ablakokat, aláírtuk a szerződést a hiperszuper faablakokra - csak legyen miből kifizetnünk.

Holnap reggel fél kilenckor az építésvezetővel vesszük át a belső falakat és a szobaajtókat, mivel nem mindegy, hogy egy 80 centi széles ajtónak mennyi helyet hagynak ki.

(Amúgy 90 cm-t).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr694500985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása