2012.08.30. 13:53

Finiselünk

Beértünk a célegyenesbe. Már nem a készenléti fokozatot tekintve, hanem inkább a beköltözés előtti utolsó pár száz métert futjuk. Mi legalábbis így érezzük, miután bekötötték a gázt, kicsempézték a kicsempézendőt, és elkezdtek glettelni.

karcsi.jpgKarcsi, a csempéző jó ismerősünk. Hat éve, mikor a ligetfalui lakásunk felújításakor kidobtuk a kőművescsapatot, ő jött és mentette a menthetőt. Nagyon meg voltunk vele elégedve, nemcsak a profin elvégzett munka, hanem a közvetlen stílusa miatt is. Szóval evidens volt, hogy őt hívjuk most is. Jött is, profizmus, stílus maradt, épp csak az autója újult meg. És ő volt az első, aki felavatta a vendégszobánkat! Remélhetőleg, a leendő vendégeink nem fognak benne olyan rosszul aludni, mint szegény Karcsi. Szóval Karcsi jött és csempézett. Ami azt jelenti,hogy a fürdőszoba kész, a WC és az előszoba pedig majdnem, de ez az én találgatós természetem miatt „majdnem”. A WC-be ugyanis Zsófi még csak most fogja készíteni a díszcsempéket, az előszobába pedig a hétvégén fogom le-(át-) rakni a mozaikot, ami most a nappali közepét dísziti.

Három napig törtem a csempéket és puzzleztam össze a darabkákat, Ádám aktív asszisztálásával. Laci esküvőnkre tervezett „logója” fogja dísziteni (ha minden igaz) az előszobánkat.Ennek „hála”, ha egyszer eladnánk a házat, csak és kizárólag olyanoknak adhatjuk, akiknek van a nevükben N és L betű... Ha sikerül az átrakás, tuti siker lesz, nagyon jól néz ki a dolog, örülök, hogy senki nem tudott lebeszélni a mozaikozásról. mozaik1.jpgSőt, csak azt sajnálom, hogy a fürdőszobában nem kötöttem az ebet a karóhoz, mert nagyon jól nézett volna ki ott is. Így most ugyan kevésbé eredeti a fürdő, ám annál elegánsabb. Hálistennek, mindig megnyugszom, mikor meglátom, mert élőben sokkal szebb, mint az emlékezetemben...

furd.jpgJa, a pár hete elkészített és a blogunkon is megörökített fürdőszoba-vizualizáció fabatkát sem ér. Nemcsak azért, mert a valóságban sokkal szebb a csempe színe, hanem mert a számítógép által kiszámított és általunk megvásárolt anyagmennyiség köszönőviszonyban sem áll egymással: Lacinak még háromszor kellett elautóznia a neve elhallgatását érdemlő szaküzletbe, hogy újabb egy, két, majd még egy csomag csempét vegyen. Végül pedig azért sem érvényes a látványterv, mert menet (vagyis csempézés) közben párszor meggondoltuk magunkat, és sok mindent másképp alakítottunk, mint elsőre gondoltuk.

És nem, ezúttal nem mutatjuk meg a végeredményt, szigorúan csak részleteket láthattok a készülő szobákból. Fotódokumentációt a kész helyiségekről majd csak a legvégén mutatunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr494741708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása