2012.05.31. 23:09

Cserépöröm

Alig két hónappal az alapok kiásása után felkerültek a házunkra az utolsó cserepek is.

Az örvendetes helyzetről ma reggel győződtem meg saját szememmel. Eredetileg nem a tetőfedők miatt mentem ki Horvátjarfalura, hanem a földmérőket engedtem be a telekre.

Tényleg, azt még el sem meséltem, miért van szükség a mérésekre. Egy bekezdést talán ér a dolog.

Ahhoz, hogy be tudjuk fejezni a házépítést, el kell adnunk a lakásunkat. Ahhoz, hogy eladhassuk, át kell vinnünk a jelzáloghitelt az épülő házra. Mivel a bank számára csak az létezik, ami benne van a telekkönyvben, be kell oda jegyeztetnünk az új házat. Igen ám, de a kataszterben még mindig a januárban lebontott régi ház szerepel a telken, azt ki kell onnan töröltetnünk, csak aztán rajzoltathatjuk be az új házat. Ennek a felmérésén dolgoztak ma a szakemberek. Szóval újabb egy-kéthónapos procedúra, de szerencsére már a vége felé járunk.

Amikor reggel megláttam az utolsó cserepekkel bíbelődő tetőfedőket, fülig szaladt a szájam örömömben. Istenem, két hónappal ezelőtt még csak egy nagy gödör volt itt, most meg már az ereszcsatorna is a helyén van! (Az apróság, hogy nem mondtuk az ácsoknak, hogy fel akarjuk töltetni a telket, így most a majdani földszint alá ér a csatorna kifolyója.)

A képeken nem látni, de a tető tejescsoki-barna színű, pontosabban barnás téglaszín, vagyis olyan nehezen beazonosítható, de igen mutatós árnyalat. (Fáradt vagyok, de itt és most ugrott be Esterházy egyszeri szobafestőjének ígérete, hogy „Ne tessen nyugtalankodni, ez majd még kap fogni egy olyan vajszínű árnyalatot”)

Nézem ezt a képet, és mondom Nórinak, hogy az új ház növekedése a régiből maradt homlokzat mögött olyan, mint amikor a pillangó kikel a hernyóból. Jesszusom, tényleg fáradt vagyok, megyek aludni.

Holnap reggel jön a szennyvízvezeték-szerelő, délután meg a villanyos.

Látom, lesz miről írnom a hétvégén is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004558240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása