2012.06.26. 09:33

Cső csövön

Talán unalmas lesz ez a bejegyzés, mégis örülök, hogy ezúttal semmi égbekiáltó szörnyűségről nem tudok beszámolni: úgy tűnik, az építkezés következő stációját szerencsésen letudtuk.

pentek_1.jpgPéntek úr és csapata csütörtökön érkezett. Rendkívül jó szakembereknek és türelmes mestereknek bizonyultak, mivel nem akartánk ránk erőltetni a számukra egyszerűbb megoldásokat, türelmesen válaszolgattak bugyuta kérdéseinkre és hajlandók voltak velünk együtt gondolkodni a legjobb megoldásokon. A három szobába radiátorokat szerelt Péntek mester, a többi helyiség pedig padlófűtést kap.

Az egy kicsit meglepett, amikor megkérdezték, hogy a tervrajzon szereplő dupla mosdókagylók csapjai pontosan milyen messze is vannak egymástól. Bizonytalanul egymásra néztünk Nórival. Öööö... Igen, annyit tudunk, hogy vagy két külön mosdó lesz a fürdőszobában, vagy egy dupla. A mester elnézően mosolygott, hogy hát azt akkor még ma ki kellene választani, merthogy nekik jó lenne tudni, hová véssék a vízezetéket.mosdo.jpg Meg hogy a zuhanyzófülke berendezéséről is lehetne valamilyen konkrétabb elképzelésünk, ugye, hasonló okból kifolyólag. Meg lefolyólag sem mindegy, mi és hová kerül a padlóba.

- Elnézést egy pillanatra, mindjárt jövünk vissza, csak elugrunk zuhanyrózsát és mosdókagylót venni - hátráltunk ki a házból. Irány az egyik szaküzlet. Aztán meg a másik. A zuhanycuccot hamar letudtuk, maradt a mosdó. Végül az IKEA-ban találtuk meg álmaink duplamosdóját, méghozzá aznap éppen 70 százalékos kedvezménnyel vágták hozzánk, fiókos szekrény is tartozik hozzá, és ha minden igaz, éppen be fog férni oda, ahová terveztük. Igaz, hogy 120 centi helyett 122, de legfeljebb lekaparunk egy kis vakolatot a falról. Megvettük tehát a ház első új berendezési tárgyát.

csovek.jpgMire visszaértünk a házba, a mesterek már lerakták a fűtés- és vízvezetékcsövek óriáskígyóját, alig tudtunk hová lépni. Kiderült, hogy az eddig tágasnak hitt háztartási helyiség mégsem lesz olyan nagy. No, nem lesz kicsi, csak zsúfolt. Lesz benne egy mosdó, mosógép, fűtéselosztó szekrény, kazán a tartozékaival, a padló alatt rengeteg cső, és egy 200 literes víztartály a szoláris modul (vagyis a napelemes rendszer) részeként. Merthogy mi, ökotudatos városlakók, azt is rakatunk a háztetőre.

Egyelőre tehét a hideg- és melegvíz, valamint a radiátokorig futó csövek tekeregnek a leendő padló alatt. Erre kerül egy nyolccentis szigetelő réteg, egy acélháló, a talajfűtés újabb csőkígyója, majd a tájainkon "potyernek" becézett aljzatbeton.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr104611304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása