2011.09.21. 15:53

Új alaprajz, régi gondok

Pista napok óta rágja a fülem, hogy töltsek fel új alaprajzot a blogra. Hát jó, idebiggyesztem a legújabb változatot, némileg megnyirbálva, ám annál nagyobb méretben. Ha rákattintasz, kinyílik (nagyon) nagyban is. Ezen a változaton nincsenek rajta a leírások, a külső méretek, de aki ért hozzá, talán ki tudja venni belőle a lényeget. 

A régi gondok meg abból adódnak, hogy még mindig nem tudtuk beadni a bontási engedélyt, ahhoz ugyanis - egy csomó más igazolás és dokumentum mellett - szükség van a szomszéd beleegyezésére és a villamos művek állásfoglalására. Ezt a két dolgot hajkurásszuk jelenleg. A szomszéddal nem lesz gond, amint megtaláljuk - ő ugyanis kábé hetente egyszer tartózkodik Horvárjarfalun, most nyomozunk a telefonszáma után. Nóri ma délután kimegy a "birtokra", és megpróbálja a (másik) szomszéd nénitől megszerezni a számot.

Kicsit nagyobb gáz van az áram lekötésével, mert ördögi körbe kerültünk: a villamos művek csak az ő ügyfelének utasítására kötheti le a villanyt, Jankovich úrnak azonban a házhoz már nincs köze, hiszen eladta nekünk. Mi viszont még nem vagyunk az áramszolgáltató ügyfele. Szóval ezt oldottuk az elmúlt napokban, iksz telefonhívás lebonyolítása után most végül október 3-ra ígérték a villamosvezeték ünnepélyes átvágását.

A garzont még mindig áruljuk, egyelőre érdeklődő van elég, csak még senki sem mondta ki, hogy igen, viszem a lakást. Szóval várunk.

Pár nappal ezelőtt Bécsben jártunk, meglátogattuk a frissgyermekes Ecser házaspárt. Itt aztán volt alkalmunk meghallgatni élőben egy csecsemő decibeljeit. Frenetikus, mi hang van egy ilyen pöttöm kis emberben!

Kipróbáltuk a karonhordást, és nagyon büszke vagyok, hogy Ecser Hannah Flóra az én kezemben nem sírt fel, Nórinál viszont kisvártatva elkezdte a hisztit. Tudom, hogy ez valójában semmit sem jelent, de mégis. Veráéktól kaptunk két utónévkönyvet, hogy addig is válogassunk, meg egy terheskönyvet, hogy tudjuk, mit szabad és mit nem. Nóri a 14. hetet kezdi, a Gyerek meg a tizedik centiméterét.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr873243712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csengerf 2011.09.21. 19:57:37

Laci, ez nagyszerű: babavárás és házépítés, illetve, ha jól értem átalakítás! Hát, sok sok türelmet kívánok Nektek! Ja, és ÓVAKODJ a kőművesektől!
Ha tapasztalat kell, gyertek el hozzánk, tudunk mit mesélni! Várunk!
süti beállítások módosítása