Rövid állapotjelentés a terhességről: Jól vagyok. Mozog.

 

Hosszabb: Ötödik hónap. Havi orvoslátogatás, ultrahang. Szépen látni, ahogy mozgatja a kezét. Minden rendben, a mozgolódás egyre intenzívebb, már Laci is minden kételkedés nélkül érzi a hol sokkal, hol kevésbé intenzív rúgásokat. Ráadásul rácuppant a terheskönyvekre (mármint Laci). Naponta felolvas nekem okosabbnál okosabb tanácsokat, amiket ha betartanék, akkor kilenc hónapon keresztül pihennék, sétálgatnék, és csak frissen szedett gyümölcsöt és zöldséget ennék… No comment.

 

Az az igazság, hogy az utóbbi hetekben nem igazán történt olyan dolog, ami izgalmas lenne lejegyezni. Nincs semmi problémám, a szervezetem többé-kevésbé hozzászokott ehhez az új állapothoz, ami annyit jelent, hogy semmi nehézséget nem érzékelek az utóbbi időben. Az egyetlen újdonság a hasamban jelentkező mocorgás. Hol kellemes, hol kellemetlen. Inkább megnyugtató érzésnek írnám le, mint felemelőnek. Néha igencsak meglep, hogy valaki belülről belém rúg. Ugyanakkor megnyugtat, ezért minden egyes mozdulatnak kifejezetten örülök, ez végülis az első jeladása a Gyereknek, hogy minden rendben van vele. Lassan elkezdek célirányosan zenét is hallgatni, hátha jól jön majd, ha idekint lesz…

A ház körül sokkal nagyobb a nyüzsgés. Bár bontani még mindig nem kezdték el, egyre több papír (engedély, jóváhagyás, kijelentés, állásfoglalás…) gyűlik a 7 különböző elnevezésű mappánkban. Minden egyes papírbeszerzésnek története van, amit, ha az elején lennénk, még talán le is írnánk, mostanra viszont már csak elmosolyodunk rajta, de nem lepődünk meg.

Inkább az az újdonság, hogy gőzerővel dolgozunk azon, hogyan, ki, mikor fogja elkezdeni a házunk építését. Bálint minden erejével azon van, hogy ne céggel csináltassuk, viszont félek tőle, hogy időnk meg energiánk nem engedné, hogy magunk lássunk neki a szervezkedésnek. Az anyagot még csak-csak képesek lennénk beszerezni, de hogy munkásokat egyeztessünk, felügyeljünk majd idegeskedjünk miattuk… Hát, be kell, hogy valljam, nemigen van bennünk erre igény… Meglátjuk milyen árajánlatokat kapunk, kivel mit beszélünk meg… Egyelőre még azt sem tudjuk eldönteni, hogy téglából vagy pórusbeton elemekből rakják-e a falakat.

Hol van még a csempeválogatás?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr253357771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(+18) nehézkedési felesleg 2011.11.06. 23:54:27

csak előre tud rúgni vagy felfelé, lefelé, esetleg hátrafelé a gerincedet? izgi lehet, ha mondjuk fullkontaktban szíven rúg.

parateddy · http://www.parameter.sk 2011.11.07. 08:40:10

Annak, hogy jól viseled a terhességed, nagyon örülök!

Annak viszont már nem annyira, hogy még mindig nem tettetek le a céges buliról... Ismerve a körülményeiteket, egyszerű leszek: ha (totál idegen) céggel fogjátok építtetni a házatokat, nem fogjatok tudni befejezni, időelőtt el fog fogyni a pénzetek! Valami köztes megoldás kell, amit a múltkor a ajánlottam :-) vagy az Orbittal, vagy mással, de 100 százalék céges buli = 100 százalék csőddel! Úgyhogy be careful!!! :-)
süti beállítások módosítása