2012.04.10. 18:48

Baba a kocsiban

Ma eljött a napja az első babakocsis sétának.

Persze, az előkészületek meglehetősen számottevőek voltak. Egyrészt, ugye, be kellett szerezni a babakocsit. Ez még januárban megtörtént, Nóri annak idején le is írta a részleteket.
Aztán Ádámot kellett felkészíteni a kiruccanásra. Ezen négy napig dolgoztunk. Először – alaposan bebugyolálva persze – tíz percre kitettük a nyitott ablak alá, aklimatizálódni. Másnap ugyanezt megismételtük. Majd a balkon következett, ahol szintén kétszer negyedórát töltött – többnyire alvással. Ma pedig, mivel a fiunk elérte a kéthetes kort, a délutáni napsütés pedig a megfelelő hőmérsékletet, felavattuk a babakocsit és a „belevalót” is.

Ádám kishíján eltűnt a két számmal nagyobb overall mélyén. Volt rajta ugyebár body, rugdalózó, overall, sapka, ezt az egész csomagot beleraktuk egy lábzsákba, azt pedig a babakocsiba. Kész, irány a lift.

A felvonó félhomályában csak Ádám szeme fehérlett ki a kocsi aljáról, amolyan „úristen, mit csináltok velem?” kifejezéssel lesett kifelé. Mire leértünk a hatodikról, a liftes kaland döbbenetet varázsolt az arcára, hogy nemá, ő ezt el sem hiszi.
Kint aztán a ringatózó kocsiban pillanatok alatt elaludt, bár lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy a szokásosnál kb. háromszoros tempóban rohantunk ki a tóhoz. Igen, rettegtünk, hogy ordítani fog...


Szerencsére nem így történt, meglepően jól viselte a sétát futást, a hazaérkezés-kicsomagolás-ágybafektetás után tíz perccel volt csak hajlandó felébredni és nyöszörgéssel a tudtunkra adni, hogy „nem, kiságy nem, nem ringatózik, nem vagytok mellettem, nem és nem fogok itt nektek aludni.

Úgyhogy holnap is lemegyünk...

Ami jobban bosszant, hogy szegény kisfiú minden hajnalban félálomban nyöszörög és felsírdogál, megfeszül, rugdos – evidensen kellemetlenül érzi magát. Egyelőre úgy tűnik, függetlenül attól, mit evett az este Nóri. Meglátjuk, remélhetőleg átmeneti dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr324381415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osztó 2012.04.11. 07:53:42

Edit máshol nem is alszik napkozben, csak kint - séta vagy balkon...
süti beállítások módosítása