2012.05.25. 18:11

Tetőtől talpig

Tudom, több mint egy hete hanyagoljuk a blogot. Mentségünkre szóljon, hogy Nóri és Ádám Komáromban volt, én pedig Kanadában.

Várakozásomnak megfelelően egy hét alatt sok minden történt ház- és babafronton egyaránt: időközben felhúzták a válaszfalakat, vagyis készen vannak a szobák. Ezen a héten pedig már az ácsok vették birtokba a házat. Mivel nem tudom, mi az az oromzatos kontytető, gáncsfa meg a bakdúc, azt sem tudom pontosan, hogy ma éppen a lécezés vagy a deszkázás volt-e soron. Lehet, hogy éppen a héjazati szelemensort készítették az ácsok, mondom: nem tudom. Mindenesetre elég ügyesen cikáztak a majdani tető (födém?) gerendáin (?). Ezen a héten befejezik a famunkát, a jövő héten pedig már felkerülhetnek a tetőre a cserepek is. Ma reggel nyolckor a telken találkoztam a gázossal, azóta is azt számolgatja, mennyi pénzt kérjen tőlünk a gáz bevezetéséért. A szennyvízvezeték-szerelő ma kezdte volna a munkát, de mivel ilyen rövid idő alatt nem lehetett elintézni a közterület-használati engedélyt (vagyis, hogy áshassunk egy gödröt a házunk előtt), így ő csak a jövő hét végén kezd csatornázni. Addig is a tetőszerkezetben gyönyörködhetünk – most már valóban kezd házformát ölteni leendő lakhelyünk.

 

Ádámra alig ismertem rá, akkorát nőtt egy hét alatt. A súlygyarapodásról csak hétfőn számolhatok be, amikor ellenőrzésre megyünk a gyerekorvoshoz, a többi változást viszont már most is látom (vagy látni vélem). Ádám arca egy kicsit megnyúlt, a száját is másképp tartja, mint azelőtt, értelmesebben néz és rengeteget nevet. Vagyis hát a „rengeteget” azért erős túlzás, de tény, hogy sokkal többször húzódik mosolyra a szája, mint egy hete. A fiunk holnap lesz két hónapos, ennek tiszteletére már most megígérem az új képeket. Lesz köztük nevetős is. Egyelőre talpalávalóul egy ma reggeli fotó, hárman az ágyban, amint éppen addig nyújtózkodunk, amíg.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr204546299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása