2012.04.05. 20:12

Nem csak játék és mese

Mielőtt megszületett volna a Malackám, azt hittem, sokkal egyértelműbb és rendszeresebb lesz minden. Alszik, felébred, sír, mert éhes, megetetem, megint alszik, felébred, játszunk vele kicsit, eszik, megint alszik.

Hát, nem így van. Talán a legjobban az fáraszt le, hogy nem tudom, jól csinálom-e, amit csinálok. Mert amíg délelőttönként Ádám példásan eszik-alszik-eszik (olyankor boldog a tejcsarnok is), délutánonként mindig van két-három óra krízishelyzet, amikor nem hajlandó semmi másra, csak enni, enni, enni. Hiába fejezte be épp a 45 perces evőmaratont, csak nyomkodja a kicsi öklét a szájába, és vigasztalhatlanul sír, míg újra enni nem kap . Hiába ringatjuk, játszunk vele, ölelgetjük… Hajthatatlan - csak enni akar. Egy-egy ilyen maratoni etetés borzasztóan lefáraszt, és persze mindjárt a legrosszabbra gondolok – mégpedig, hogy valamit rosszul csinálok. Mert ugye a Malacka szintén belefárad az állandó evésbe, kiüti magát, és jön a következő dilemma: miután már három órája kómásan alszik, azt oldom, hogy akkor most felébresszem-e következő etetésre, vagy hagyjam, hadd aludjon. Na de ha hagyom, akkor nem fog-e egész éjjel ródeózni nekünk…

Persze az is lehet, hogy a mai nyűgösködést a lehűlés+eső párosítás okozta – nem bánnám, bár csodálkoznék, mert sem az anyja, sem az apja nem érzékeny az időjárás-változásra.

Még jó, hogy a szoptatással semmi problémám nincs (azon kívül, hogy vissza kell fognom magam, hogy ne azon stresszeljek, jól csinálom-e..), de a mai három és fél órás etetéssel a tejjel együtt az összes energiámat kiszívta belőlem a kisfiam.

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-haz.blog.hu/api/trackback/id/tr164366301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osztó 2012.04.06. 10:22:48

Nórikám, itt az idő, hogy ne hallgassak tovább :) Természetesen gratulálok én is a csepphez, csinos darab.
Amit meg akarok osztani veled, az az, hogy megnyugtató látni-hallani-olvasni, hogy másnak is vannak hasonló aggodalmai, mint amilyenek nekem voltak pár hónapja. Vajon jól csinálom-e? Az, hogy a Gyekeknek nincs rendszeres tevékenysége, teljesen normális, szerintem. Editke az első 3 hónapban szintén kiszámíthatatlan volt, szeszélyes nőszemély :) Képzeld el, hogy 9 hónapig benn úszkálsz a világ lehbiztonságosabb medencéjében, meleg van, nem kell törődni semmivel, minden működik magától, de egyszercsak kinyomnak egy hideg és tök ismeretlen világba, ahol egyetlen biztos pontnak csak a cici látszik, mely történetesen a te testedre van ránőve... Csak szoptasd, amennyit csak lehet, és amennyit csak kíván. Jobbat úgysem tud neki senki adni, te sem, hát add neki ezt. Tudom, hogy talán teljesen hihetetlennek tűnik, de idővel minden más lesz. Beáll a rezsim, a Gyerek megnő és kacagni fog, meg miegymás... Itt egy ideillő közhely: minden kezdet nehéz. Kitartás, és pihenj sokat!
Puszilunk Titeket!
a Cehelsky család
ui: ha mégis az az érzésed, hogy valami nem OK, de nem akarsz mindjárt orvoshoz rohanni, ne habozz felkeresni valamilyen szoptatási tanácsadót, vannak önkéntesek is (mamila.sk), vagy csak írj egy mail valamelyiknek, legfeljebb csak megnyugtat, hogy minden OK :)

NoriLaci 2012.04.06. 14:03:11

@osztó: köszi, Zsuzsi, a biztatást. A pelenkák alapján sejtem, hogy nagy baj nem lehet az evéssel, és a szoptatási tanácsadón is agyaltam már, csak attól tartok, hogy mivel millióféle elmélet létezik, nem fog-e teljesen összezavarni a tanácsaival. Ha kibírom, kivárom a két hét múlva esedékes első látogatást az orvosnál, ahol majd lemérik, és az remélhetőleg szintén megnyugtat majd. Addig meg számolom a vizes pelenkákat... :)

osztó 2012.04.06. 15:47:45

@NoriLaci: a kakisakat is számold :)
és válaszd ki a neked legjobbyn tetszo elméletet, a tobbit meg egyik fuleden be...
süti beállítások módosítása